In het kader van het Multatuli herdenkingsjaar 2020 organiseert Literair Zeist donderdagavond 21 april, 19.30 uur, een avond over Multatuli, pseudoniem van Eduard Douwes Dekker, in het theater van De Klinker.

Elsbeth Etty, voorzitter van het Multatuli Genootschap en columniste, geeft een lezing, waarin ze de schrijvers Multatuli en Willem Wilmink (Zeistenaar van 1981 t/m 1991) als rebel en dwarsdenker met elkaar vergelijkt. Etty schreef een biografie over Willem Wilmink. De titel van de lezing is ‘Two rebels with a cause’.
Tot en met 4 juni is ook een tentoonstelling van etsen van schrijver, graficus en schilder Harry van Kruiningen (1906-1996) te zien in de foyer van het theater van De Klinker (2e verdieping). Deze serie van 22 werken is geïnspireerd door de ‘Minnebrieven’ van Multatuli. Martijn Breuning, voorzitter van de Stichting Harry van Kruiningen, zal voorafgaand aan de lezing een korte toelichting geven bij deze tentoonstelling.

Deze activiteiten worden in samenwerking met KunstenHuis Idea georganiseerd.

Meer informatie is te lezen op www.literairzeist.nl. Kaarten zijn daar online te koop en bij de vestigingen van de bibliotheken van KunstenHuis Idea.

Meer informatie en/of reserveren