Op 30 en 31 oktober en 6 en 7 november (12-17 uur) zijn in Galerie de Gehoorzaal Vijverhof 1 in Den Dolder beeldboeken of artist books te zien.

Het gaat om unica’s: boeken waar er maar één van gemaakt is. Elk boek vertelt zijn eigen verhaal en elk verhaal krijgt zijn eigen boekvorm. Aan de boekvorm, de wijze van binden en het verhaal wordt door de kunstenaar veel aandacht besteed.

Elk beeldboek is eigenlijk een mini-expo, die zich steeds voor maar één enkele toeschouwer, namelijk de lezer van het boek, ontvouwt. Elke pagina is een lust voor het oog en daarmee is het bladeren door beeldboeken een waar genoegen.

In de tentoonstelling in Den Dolder, waaraan 46 kunstenaars hebben meegewerkt, zullen veel bijzondere boeken te zien zijn: sommige zijn gemaakt van ongewone materialen als glas, porselein of emaille, andere vallen op door hun ongewone formaat. Zo is er een groot harmonica boek, dat opvalt door zijn ronde vorm. Andere boeken zijn ENORM met als grootste maat als het open ligt 2.40 x 1.00 meter is. Deze grote boeken zijn groepswerken en gemaakt door QS2, StiQS, het StALcollectief, het Zeister Atelier, Le petit Prince.

Meer informatie en/of reserveren