‘Dus jij hebt nog nooit gehoord van T-99?’

‘Nee, ik heb het niet over een TANK, ik heb het niet over TECHNO en zeker niet over TESTOSTERON-BOOSTERS. Ik heb het over die verdomde ROCK ‘N ROLL, over ROOTS, BLUES, COUNTRY, ROCKABILLY, SURF en verkoop je SOUL maar aan de duivel-muziek. Ik heb het over drie wilde rock-‘n-roll-vrijbuiters met groots grommende gitaren, roffelbeukende drums, pets-kets contrabas en dubbelloops vocalen. Ik heb het over dat alternatieve rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam, een van Nederlands beste bands. Ken je die niet?!’

Richville is een nieuw project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer JJ Goossens. Opererend als duo kan Richville omschreven worden als ongepolijst en ‘stripped-down’. Geïnspireerd door de periode waarin de blues overging van akoestisch naar elektrisch.

Richville richt zich op het hypnotiserende van delta blues & boogie, gecombineerd met funky New Orleans second-line ritmes. Blues was per slot van rekening oorspronkelijk vooral dansmuziek, en geen excuus voor eindeloze virtuositeit. Richville’s focus is de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: no nonsense grooves & riffs. It’s all about the gut feeling!

Meer informatie en/of reserveren