Diet Groothuis en Mary Heylema, inmiddels al twee jaar stadsdichters van Zeist, hebben onlangs hun contract met Literair Zeist met twee jaar verlengd.

Ook de komende twee jaar zullen zij weer gedichten bij officiële gebeurtenissen in de gemeente schrijven. Of gedichten waarin actueel nieuws in de gemeente op een ludieke, kritische of vervreemdende wijze wordt belicht. Deze gedichten dragen ze vaak ook zelf voor tijdens officiële gebeurtenissen.

Daarnaast zijn zij ambassadeur voor de poëzie in Zeist, bijvoorbeeld door podia te creëren voor poëzie en dichters uit – vooral – Zeist.

Ook zorgen zij voor de voordracht van een persoonlijk gedicht bij ‘Eenzame uitvaarten’. Dit zijn uitvaarten van overledenen waar anders niemand en niemand anders aanwezig is. 

De 19 tot nu toe door Diet en Mary geschreven stadsgedichten en meer informatie over het stadsdichterschap zijn te vinden op www.literairzeist.nl.

Op de foto: Ondertekening van het contract door Diet Groothuis en Mary Heylema en Hannelore Cator, voorzitter van Literair Zeist op 10 mei in Bibliotheek Idea Zeist.