Woensdagochtend 2 maart bent u van harte welkom in het Torenlaan Theater, voor een gezellig koffieconcert van pianist Wouter Harbers. Samen met twee topsolisten voert hij het Stabat Mater van Pergolesi uit.
De musici nemen u denkbeeldig mee naar de Dom van Napels op Goede Vrijdag, 30 maart 1736: tot dan toe wordt daar elk jaar het ‘Stabat Mater’ van Scarlatti uitgevoerd. De 26-jarige componist Giovanni Battista Pergolesi heeft echter een nieuwe versie geschreven, die vandaag in première gaat.
Het begin is meteen raak, er vloeien tranen bij tal van luisteraars. De beroemde filosoof Rousseau beschrijft de opening van dit meesterwerk zelfs als “het beste en ontroerendste duet dat ooit uit de pen van een componist is voortgekomen.”
Een groter compliment kan Pergolesi zich niet wensen. Maar hij krijgt het niet meer mee: Pergolesi overlijdt twee weken voor de eerste uitvoering aan de gevolgen van tuberculose, terwijl hij nog maar 26 is. Bijna 286 jaar later wordt dit meesterwerk uitgevoerd in het Torenlaan Theater te Zeist! Wees erbij, laat u raken…
Wendeline van Houten vertolkt de sopraanpartij, Marianne Selleger zingt alt en Wouter Harbers begeleidt beide solisten.

Meer informatie en/of reserveren