Met achtergronden in vooral klassieke muziek, hebben Yvette Ros en Peter Elbertse beide een voorliefde voor jazz en met name de muziek van ‘the Modern Jazz Quartet’.

Het Modern Jazz Quartet (MJQ) was een jazzcombo dat in 1952 werd opgericht en muziek speelde die werd beïnvloed door klassiek, cool jazz, blues en bebop. De band presteerde over een periode van zo’n veertig jaar. Voor het grootste deel van hun carrière bestond de groep uit John Lewis (piano en muzikaal leider), Milt Jackson (vibrafoon), Percy Heath (contrabas) en Connie Kay (drums).

Onder het leiderschap van Lewis hebben ze hun eigen niche gebaand door zich te specialiseren in elegante, ingetogen muziek, maar dat desalniettemin een sterk bluesgevoel behield. Lewis was ervan overtuigd dat J.S. Bach en de blues verenigbaar waren, een combinatie van de klassieke vorm met jazzimprovisatie en zelfstandige melodische en ritmische ontwikkelingen.
Nummers als ‘Bag’s groove’, ‘Django’ en ‘All the things you are’ staan op het repertoire. Het accent ligt op kwaliteit, prima improvisaties én het belangrijkste ingrediënt: plezier in de muziek!

Meer informatie en/of reserveren