Een icoon uit de Utrechtse strijdcultuur van de jaren ’70 en ’80 staat nog één keer op de planken met het programma “Rapalje 2.0 – Het is weer tijd”. Het gezelschap treedt aan in vrijwel dezelfde bezetting als waarmee in 1989 het laatste optreden werd verzorgd.

Rapalje was een fenomeen in de late jaren ’70 en de jaren ’80. Zo was Rapalje vrijwel maandelijks te zien op de Stadhuisbrug in Utrecht en werd veel samengewerkt met STUT buurttheater. Maar bovenal hield Rapalje de moraal hoog van de actievoerders bij talloze demonstraties en manifestaties: in Amelisweerd, bij de kerncentrales, tegen de kernwapens in het algemeen en de kruisraketten in het bijzonder. In 1989 maakte Rapalje een tournee langs de Nicaraguaanse steden waarmee Nederlandse steden een stedenband onderhielden, zoals Amsterdam-Managua en Utrecht-Leon.

Tijdens de voorstelling komen een aantal oude ‘hits’ voorbij, al dan niet voorzien van een geactualiseerde tekst. Maar het gezelschap schreef speciaal voor dit optreden ook een aantal nieuwe nummers.

Meer informatie en/of reserveren