Van 14 september tot en met 6 oktober 2019 exposeert Peter Schipper zijn schilderijen en houtskooltekeningen in het KunstenHuis in Zeist.

Het vaak geëngageerde werk van Peter Schipper komt voort uit zijn fascinatie voor de vele vormen van verval. Een object of een relatie kan in verval raken en tegelijkertijd ontstaat er schoonheid in het beeld daarvan. Bijvoorbeeld van oude industriële gebouwen, ze hebben geen monumentale waarde maar hebben vaak een fascinerend sombere schoonheid. Door de sterker wordende maatschappelijke tegenstellingen verschoof het accent in zijn werk binnen het thema. Niet de gebouwen, maar juist de mens in zijn vaak sombere staat van verval werd de belangrijke factor.
De laatste tijd zijn de werken veel meer reflecties op de huidige tijd met onder meer de snelle, digitale ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag. Bij deze werken gaat het om de confrontatie of herkenning.

De werken van Peter Schipper zijn te zien van 14 september t/m 6 oktober 2019 in KunstenHuis Zeist, Egelinglaan 2b, 3705 TC Zeist. De expositie opent op 14 september om 16.00.

Meer informatie en/of reserveren