Elk jaar op de tweede zaterdag van september vindt de Nationale Orgeldag plaats. Deze dag valt ook dit jaar weer samen met Open Monumentendag, op zaterdag 14 september 2019. Het landelijk thema van Open Monumentendag is: ‘Plekken van plezier’ en ‘Van Bach tot Beatles’. In Zeist en Den Dolder zijn op deze dag drie kerken geopend en u kunt de kerken en de orgels bekijken en beluisteren tijdens de vierde Zeister Orgeltour. Maar… er is meer!

Initiatiefnemer en Zeister stadsorganist Willem Harold Boog zal op de verschillende locaties samenwerken met respectievelijk het Trio Bel AMI (zang), de ‘Lichtruim bigband’ (swing), het ‘Socrateskoor’ o.l.v. Sven Boogert en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.

Maria Christinakerk te Den Dolder

Om 11.00 uur is de start in de Maria Christinakerk te Den Dolder. De uitvoerenden zijn Willem Boog (orgel), Trio Bel AMI (zang) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat.U kunt luisteren naar werken van onder andere Manfredini, Bach/arr. W.H. Boog en een Beatles medley.

Christelijke Gereformeerde kerk

Vanaf 13.30 uur kunt u komen luisteren in de Christelijke Gereformeerde kerk aan de Bergweg 32, met het prachtige Van den Heuvel-orgel. Uitvoerenden zijn hier het ‘Socrateskoor’ o.l.v. Sven Boogert, Willem Boog (orgel) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat. Op het programma staan delen uit ‘The Messiah’ van G.Fr. Händel (koor, orgel en trompet), delen uit Concerti van Händel in een arrangement van M. Dupré (orgel), Manfredini en Boog (Psalm 138).

Evangelische Broedergemeente in Zeist

Om 16.00 uur het derde en laatste concert in de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist (Zusterplein) met het prachtige Bätz-orgel. Hier kunt u luisteren naar de ‘Lichtruim bigband’ (swing), Willem Boog (orgel) en de trompettisten Anita van Soest en Milan Blauwendraat. Op het programma staan werken van Manfredini, Hesford (Paganini-variaties), Young (Toccata) en lichter repertoire van onder andere Ellington, Garland, Rodgers en Anderson (met orgel).

Toegang: gratis!
Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie en/of reserveren