Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar prachtige stem en eigen werk bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Haar in 2018 verschenen debuutalbum RAIF is inmiddels her en der al veelgeprezen en ontving onder andere een vijfsterren recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Naast het werk van RAIF hebben Marlene, gitarist Bernard Gepken (Daniël Lohues, Maaike Ouboter, Stephanie Struijk) en Arjen de Bock (toetsen) zich laten onderdompelen in de wondere wereld van Groningse volksverhalen. Zij nemen het publiek mee in een wereld vol hypnotiserende hiplichten en wonderlijke witte wieven. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na een optreden zal je met andere ogen naar Groningen kijken.

Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

Meer informatie en/of reserveren