Maaike Meijer vertelt over haar recent verschenen biografie van ‘Fritzi’ Harmsen van Beek: ‘Hemelse mevrouw Frederike’. Jos van Hest, presentator en poëziedocent, interviewt haar daarna.

F. Harmsen van Beek (1927 – 2009) wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. ‘Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten’ werd in 1965 ontvangen als een literaire sensatie. Ook schreef ze betoverende korte verhalen en was ze journalist, kunstenaar en illustrator. Tevens was ze het creatieve middelpunt van de beroemde kunstenaarskolonie Jagtlust in Blaricum. Ze werd lang afgeschilderd als spilzieke ‘flodderdiva’.

In de biografie komt Frederike voor het eerst zelf aan het woord, in brieven en fragmenten uit haar dagboek dat ze sinds haar vroege jeugd bijhield. Maaike Meijer sprak met tal van vriendinnen, vrienden en collega-kunstenaars en kreeg inzage in Harmsen van Beeks gehele archief.

Kaarten: www.ideacultuur.nl, Bibliotheek Idea en Boekhandel Kramer & Van Doorn. Boekhandel Kramer & Van Doorn zorgt voor de verkoop van boeken en natuurlijk is er gelegenheid om de biografie te laten signeren.

Organisatie: Boekhandel Kramer & Van Doorn, Bibliotheek Idea Zeist en Literair Zeist.

Meer informatie en/of reserveren