De Zeister Muziekdagen luiden de lente in met een concert door het ‘kwartet-in-residence’, het Viride Kwartet, met altviolist Avri Levitan.

Het Viride Kwartet is een van de meest spannende en spraakmakende jonge kwartetten van dit moment. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over hun klank en perfecte samenspel.

Op het programma staan werken van Joseph Haydn, Johannes Brahms, Dmitri Shostakovich, Bohuslav Martinu en Astor Piazzolla.

Met het Strijkkwartet opus 33 nr.3 van Joseph Haydn met de bijnaam ‘De Vogel’ kun je de lente niet mooier inluiden. De openingsmelodie klinkt als liefelijk vogelgekwetter.

Na Haydn duiken we in het Strijkkwartet nr.9 van Dmitri Shostakovich, gecomponeerd in 1964, tegen de achtergrond van de repressieve kunstpolitiek in Rusland na de Tweede Wereldoorlog. Vrolijkheid, agressie, humor, bittere i­ro­nie en een morbide klaagzang wisselen elkaar in een hoog tempo af.

Na deze twee kwartetten volgt een duet voor viool en altviool van de Tsjechische componist Bohuslav Martinu en een swingende Calle 92 van Astor Piazzolla voor altviool en cello!

Slotstuk van dit concert is het Eerste Strijkkwintet opus 88 van Johannes Brahms.

Meer informatie en/of reserveren