door Flox den Hartog Jager

Heel lang geleden, in de jaren ‘70 van de vorige eeuw, was ik fluitist bij het Arnhems Interscholair Orkest. Ik heb nog steeds levendige herinneringen aan de dirigent en de orkestleden, de muziek die ik daar leerde maken en onze concerten. Ook met mijn kinderen heb ik veel muziek gemaakt, dus nu een van de leden van het bestuur van het jeugdsymfonieorkest OpStreek mij wat meer wil vertellen loop ik voortdurend te glimlachen. Heerlijk dat er ook hier in de buurt voor kinderen een mogelijkheid is om op serieuze wijze kennis te maken met muziek en maar vooral met het samenspelen. Je leert er ongemerkt zo ontzettend veel van.

Jeugdsymfonieorkest OpStreekJeugdsymfonieorkest OpStreek is een laagdrempelig orkest voor de jeugd van Zeist, Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Het orkest speelt onder leiding van een enthousiaste dirigent vooral klassieke muziek, maar ook wel orkestbewerkingen van popsongs en filmmuziek.

Het orkest geeft je de gelegenheid om samen met andere kinderen, die een instrument spelen muziek te maken. Dat is veeeel leuker dan in je eentje en het klinkt ook nog mooi.

Jeugdsymfonieorkest OpStreekEr wordt elke vrijdag van 16.30 tot 18.15 uur gerepeteerd  in Muziekvereniging Aurora in Driebergen. Twee keer per jaar geeft het orkest een concert en daarnaast is er jaarlijks een gezellige samenspeeldag en een repetitieweekend, waarop natuurlijk hard geoefend wordt.

Het orkest is een leuke groep van 20 kinderen tussen de 8 en 18 jaar en het wil nog flink groeien! Samen met anderen muziek maken is hartstikke leuk en je kunt al meedoen als je twee tot drie jaar les hebt gehad. Voor OpStreek hoef je geen auditie te doen, wel vraagt het orkest dat je de stukken thuis serieus oefent. Er is plaats voor alle instrumenten, dus lijkt het je wat? Kom eens langs tijdens de repetitie op vrijdagmiddag bij Aurora De Woerd 3a, 3972 KD Driebergen-Rijsenburg. Meer informatie vind je op https://opstreek.eu

Jeugdsymfonieorkest OpStreekKijk je liever nog de kat wat uit de boom? Kom dan naar het winterconcert op 28 januari om 19.30 uur in het Torenlaan Theater in Zeist en bedenk dan eerst rustig of je leuk vindt.

Natuurlijk zijn alle Zeistenaren van harte uitgenodigd voor het winterconcert. We hopen althans dat het wat betreft de Corona weer kan.


Dit is een bijdrage van gastredacteur Flox den Hartog Jager voor Cultuur in Zeist.