AgendaMuziek

Jeangu Macrooy (Try-out)

By 25 oktober 2022 No Comments

Jeangu Macrooy begon zijn muzikale reis toen hij op zijn dertiende een gitaar kreeg van zijn ouders en met tweelingbroer Xillan een muzikaal duo begon. In 2014 besloot hij zijn carrière voort te zetten in Nederland en vertrok uit Suriname. Er ontstond een muzikale samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records. In 2017 kwam zijn succesvolle debuutalbum ‘High On You’ uit dat lovende recensies ontving en een nominatie ontving voor een Edison Pop. Opvolger Horizon (2019) was een stap voorwaarts en bevat songs, variërend van pure popmuziek tot gospel. In 2021 was hij de uitverkorene om Nederland te representeren op het Eurovisie Songfestival.

Op dit moment werkt Jeangu aan zijn derde studioalbum genaamd Summer Moon. De eerste singles, ‘A Little Greener’ met Pete Philly, die onder meer werd uitgeroepen tot topsong op NPO Radio 2, ‘Worship’, ‘Admit It’ en ‘Paris’ zijn inmiddels verschenen.

Voor hij zijn nieuwe album officieel de wereld in brengt tijdens de release-show in het Amsterdamse Bitterzoet komt hij naar De Peppel in Zeist voor een try-out-concert. Een unieke kans om Summer Moon als eerste te beluisteren!

Meer informatie en/of reserveren