AgendaLiteratuur & Lezing

Jaap Robben over ‘Schemerleven’

By 12 september 2022 No Comments

Jaap Robben zal in gesprek gaan met Sandra van Doorn over zijn nieuwe roman ‘Schemerleven’. Aansluitend zal hij vragen van het publiek beantwoorden en zijn werk signeren.

Na het plotse overlijden van haar haar man Louis komt de 82-jarige Frieda Tendeloo in een verzorgingshuis terecht. Ineens is ze weer alleen na ’n huwelijk van meer dan een halve eeuw. Maar in plaats van rouw om Louis dringt zich een verzwegen verdriet aan haar op. In 1963 vriest de Waal voor het laatst dicht. Frieda Tendeloo en Otto Drehmann ontmoeten elkaar in het ijspaleis dat de rivier is geworden. Ze geven zich over aan hun verliefdheid, hoewel Otto al getrouwd is. Frieda raakt in verwachting van een kindje dat ze uiteindelijk nooit ziet. Maar dat wel altijd in haar gedachten is gebleven.

Jaap Robben veroverde met zijn romandebuut ‘Birk’ boekhandel, lezer en recensent. ‘Birk’ werd onder andere bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs. ‘Zomervacht’ haalde de longlist International Booker Prize 2021 en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. Robbens romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Foto Jaap Robben: Stephan van Fleteren

Meer informatie en/of reserveren