Sam Drukker (Goes 1957) studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen en aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius. Hij is een begenadigd portrettist en maakt vrij werk. Het expressieve werk van Sam Drukker kenmerkt zich door een vlot handschrift, een theatraal licht-donker contrast en een intens kleurgebruik. In Drukkers werk liggen schoonheid en verval naast elkaar. Hij is een eigentijdse romanticus en weet door zijn psychologische zoektocht meeslepend te zijn en te ontroeren.

Vaak werkt Sam Drukker in series, zoals de serie schilderijen Boksers, Dragers, Ophelia, en de serie tekeningen Getekende liefde. Vrijwel elk werk van Sam Drukker toont de menselijke figuur, waarin hij karakter, gebaar, emotie en interactie heeft willen treffen.  Zijn werk is ontstaan op oud gebruikt materiaal, zoals op straat gevonden houten paneeltjes of zeildoek. Het is die ondergrond die al een verhaal in zich draagt en waarop hij met weinig verf aquarelleert.

Naast zijn werk als autonoom kunstenaar begeleidt Sam Drukker sinds 1990 eindexamenstudenten aan de Wackers Academie in Amsterdam en geeft hij met regelmaat masterclasses en lezingen. Hij heeft inmiddels geëxposeerd in het het binnen- en buitenland, waaronder het Drents Museum in Assen, Museum Flehite in Amersfoort, het MEAM in Spanje, Museum BAC in Zwitserland, het Rembrandthuis en het Joods Historisch Museum te Amsterdam.

Het werk van Sam Drukker is opgenomen in diverse collecties, zowel van musea, bedrijven en particulieren. Hij werd enkele jaren door een filmmaker gevolgd, wat in 2003 resulteerde in de Tv-documentaire Het Allermooiste en het Allerlelijkste. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder Dames en Heren!, Een dunne huid, Minje, Getekende liefde en Schedels.

In 2011 werd Sam Drukker verkozen tot Kunstenaar van het Jaar. Zijn grote overzichtsexpositie in Museum Flehite in Amersfoort trok indertijd ruim 17.000 bezoekers.

Meer informatie en/of reserveren