Vanaf 3 december 2019 t/m 8 maart 2020 te zien op Slot Zeist: Over Grenzen

Herman van Veen (1945) speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert en is activist voor de rechten van het kind. Na de dood van zijn ouders, nu bijna twintig jaar geleden, begon hij met schilderen.  Zijn werken zijn kleurrijke abstracte verfvelden die geen afbakening verdragen.  Het is alsof hij op zijn doeken of papier vallend licht probeert te vangen. Herman werkt zo intensief aan een schilderij als hij zingt of speelt. Hij exposeerde onder andere in Parijs, Kaapstad, Brugge, Antwerpen, Stralsund, Wenen en Leeuwarden.

Ton Kalishoek (1955) maakt objecten, schilderijen en wandpanelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne materialen zoals bv Medite Tricoya. De objecten worden veelal afgewerkt met een gespoten laklaag. Het werk kenmerkt zich door sterke tegenstellingen. Strak lijnenspel versus warme ronde vormen en felle, vrolijke kleuren tegen een gitzwarte achtergrond. Ze geven uiting aan Ton zijn afkeer van de trend om mensen te zien als objecten, een deel van een massa. In zijn werk visualiseert hij dit door deze gelaatloze, anonieme mens in emotioneel beladen situaties te plaatsen.

Hij probeert hierbij de interesse te wekken naar de vraag  wie deze mensen zijn. Wat drijft ze? Wat gaat er in hen om?  “Niet de mensen vertonen de emoties, maar de omgeving en de context waarin ik ze zet, roepen de emoties op”.

Meer informatie en/of reserveren