De totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night & Blind Date). Met hoofdrollen voor Geoffrey Rush (The King’s Speech), Armie Hammer (Nocturnal Animals) en Clémence Poésy (Harry Potter and the Deathly Hallows). Stap in de wereld van de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, humor, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren.

We volgen de kunstenaar gedurende twee weken in het Parijs van de zestiger jaren. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend schilderen, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord. Zijn belofte dat het maar een paar uur duurt, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht. En de paar uren worden al snel dagen. Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen en frustraties in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.

Kunst in Beeld

Het tweede seizoen van de filmcyclus Kunst in Beeld. Een enthousiaste samenwerking tussen Galerie Kortom, de culturele vleugel van Slot Zeist en Figi. Een mooi programma van 10 films en documentaires over kunst en kunstenaars op (bijna) iedere tweede woensdagavond van de maand in filmtheater Figi.Tom Gijsen van Galerie Kortom heet de beeldende kunst- en filmliefhebbers voorafgaande aan de film van harte welkom in filmtheater Figi en geeft een korte inleiding.

Na de film aangenaam vertoeven, napraten en genieten van fingerfood in het Grand Café.

Inleiding: 20:00 uur

Start film: 20:15 uur

AANSCHUIFDINER

Vanaf 18:30 uur voorafgaande aan de film is de mogelijkheid om in het Grand Café te dineren.

Figi Classic* en een drankje  € 19,50.

Graag wel van te voren reserveren via > 030-6927400

Keuze uit een Figi Hamburger, Falafalburger of een Javaanse kipsaté.

Meer informatie en/of reserveren