Margriet Smulders vindt het geweldig om in Slot Zeist te exposeren vanwege de vrolijke roze en gouden krullen in de Spiegelzaal. “De levenslust die daar uitspreekt heb ik nu nodig” vertelt Margriet. “Rococo is de manier om van het leven te genieten en te kiezen voor vrolijkheid en vruchtbaarheid”.

De bloemstillevens van Margriet Smulders (1955, Bussum) evenaren een stortvloed van kleur en licht, die de beschouwer omhelzen en meeslepen. Inspiratie vindt Margriet in de Nederlandse stillevens uit de 17de eeuw, de Griekse mythologie, literatuur, poëzie en bovenal in de samenleving. De coronapandemie maakt de stillevens van Margriet actueel. Door de beperkingen verdwijnt de alledaagse hectiek en staat het leven bijna stil, alsof je zelf in een stilleven bent beland. Dit biedt volgens haar ook voordelen: “Genieten van de schone lucht en de rustige straten. Stiller leven. Stil-leven. Stil even. Ik hoop dat daarvan ook na de coronacrisis iets overblijft”.

Margriets werken zijn schilderijen in een ander medium. “In mijn atelier staat een spiegelbak, waarin ik water giet, soms vermengd met melk of inkt of bietensap. In het water leg ik veren, kronkelig glaswerk en bloeiende bloemen

Meer informatie en/of reserveren