De West Coast Big Band bestaat al meer dan 40 jaar en heeft gewerkt met grote namen zoals Benjamin Herman, Ferdinand Povel, Erik en Bart van Lier, Greetje Kauffeld , Edwin Rutten, Humphrey Campell en vele anderen. De band wordt geleid door Nils van Haften (o.a. van Clazz Ensemble en Metropole Orchestra). Ze spelen eigen repertoire, traditionele bigbandstukken en begeleiden verschillende soloartiesten. In 2016 en 2017 is dit bekroond met de eerste prijs op het International Big Band Concours. Onlangs speelden zij met de vermaarde Belgische gitarist Philip Catherine en trompettist Bert Joris in uitverkochte zalen in Tivoli, De Doelen en het Bimhuis.

Bij ons spelen ze met Vibrafonist Frits Landesbergen. Deze heeft, behalve met zijn eigen combo, opgetreden met vele bekende (inter)nationale jazzartiesten en jarenlang samengewerkt met Pim Jacobs. Hij speelt over de hele wereld en is docent op diverse conservatoria.
De band speelt deze avond de muziek van de legendarische Amerikaanse bandleider en vibrafonist Terry Gibbs. Terry formeerde zijn Dream Band eind jaren ’50 uit de beste studiemuzikanten van Los Angeles.

Meer informatie en/of reserveren