Tien kunstenaars van P’Arts exposeren deze zomer weer tijdens de Zomerkunst expositie in Galerie de Gehoorzaal op de Willem Arntzhoeve. Van 16 juli t/m 21 augustus, iedere zaterdag en zondag van 12-17 uur. Er is ieder weekend een andere gastexposant.

23 en 24 juli: Daan Corstjens

Daan woont en werkt in Zeist. Zij is op schildergebied een laatbloeier. Opgegroeid in een kunstenaarsgezin blijkt later het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan.

Aanvankelijk begonnen met abstract werk heeft ze na een aantal jaar haar passie gevonden in het schilderen van portretten. Zij schildert met olieverf op linnen doeken en op olieverfpapier.

Haar stijl van schilderen is los en vrij. Nieuwsgierig en onderzoekend van aard, blijft ze haar stijl vernieuwen en verbreden. Terugkerende elementen in haar werk zijn kleur en licht.

Daan heeft verschillende werken van bekende meesters nageschilderd (van Picasso en de Kooning tot Frans Hals en Rembrandt). Een prachtige uitdaging en zeer leerzaam. Zij heeft dit ook diverse keren in opdracht gedaan.

Ook maakt zij portretten in opdracht. In haar portretten geeft Daan, naast de gelijkenis, de essentie van de betreffende persoon/personen weer. Dat kan in bijvoorbeeld een bepaalde blik zijn, een houding, etc., ook de achtergrond speelt vaak een belangrijke rol.

Verder laat Daan zich graag uitdagen door schilderwedstrijden. Hiermee heeft ze met haar werk, haar dochter “Rosa in hoody” geïnspireerd op het schilderij “Titus in habijt“ van Rembrandt, in de zomer van 2019, deelgenomen aan de expositie “Lang leve Rembrandt” in het Rijksmuseum.

Meer informatie en/of reserveren