AgendaMuziek

Concert Zingis: Dvořák en Elgar

By 19 januari 2023 No Comments

Het koor ‘Zingis’ geeft een concert op vrijdag 10 februari om 20.00 uur in de Noorderlichtkerk in Zeist. Op het programma staan de ‘mis in D’ van Dvořák, en ‘From the Bavarian Highlands’ van Elgar. Kaarten kosten € 20,- en zijn verkrijgbaar aan de zaal.

Het is een verrassende combinatie van twee zeer verschillende werken: Het eerste werk is een klassieke mis. Dvorak schreef de mis ter gelegenheid van de inwijding van een kapel in een groot landhuis. Het zit vol rijke harmonieën en melodieën die hij ontleende aan volksmuziek uit Bohemen, een deel van het huidige Tsjechie. Het tweede werk is een cyclus van 6 liederen voor koor en orkest die Elgar schreef na een vakantie in het Duitse Beieren. Pittoreske plaatsen rond Garmisch-Partenkirchen inspireerden zijn vrouw Alice tot gedichten die hij op muziek heeft gezet.

‘Zingis’ is een gemengd koor uit Zeist, dat onder leiding staat van Martin Kuijlenburg. Het is een toegankelijk koor, waarbij het plezier en de beleving van muziek zeer belangrijk zijn.
Meer informatie op www.zingis.nl

Meer informatie en/of reserveren