De verfilming van Inge Schilperoords controversiële roman ‘Muidhond’ gaat over de 23-jarige Jonathan. Hij wordt bij gebrek aan bewijs voor pedofilie vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont.

Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

De innerlijke strijd van Jonathan wordt zicht- en voelbaar gemaakt door het perspectief van de camera, dat wisselt tussen de wereld zoals hij die waarneemt en een intense focus op Jonathan zelf. De film, ondersteund door gedoseerde muziek van John Parish, dringt diep door tot de gevoelswereld van een man die niet wil zijn wat hij is, maar – zoals hij zegt, vol wanhoop – “niet anders kan”.

Inleiding en nabespreking met Harry Peters

Met inleiding en nabespreking door filmjournalist Harry Peters. In verband met de huidige coronamaatregelen zijn er wee starttijden: 19.00 uur en 19.30. De nabespreking met Harry Peters vindt plaats na afloop van de tweede voorstelling (aanvang 19.30 uur).

Meer informatie en/of reserveren