AgendaFilm

Boek & Film ‘Mothering Sunday’

By 19 september 2022 No Comments

‘Mothering Sunday’
Maandagavond 3 oktober start de B serie Boek & Film in Figi met ‘Mothering Sunday’. Gebaseerd op de bestseller ‘Moeders zondag’ van Graham Swift.

De film speelt zich af in 1924. Vaste waarden en zekerheden staan onder druk. De tijden zijn veranderd of nog aan het veranderen. De film zet in een parallelle montage een jong paar neer dat geen paar mag zijn in een milieu waar achter de schermen van de schone schijn uiteraard van alles ondeugdelijk is. Een intrigerend en eigentijds drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop.

Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met achtergrondinformatie bij de film. Dit is de eerste film van serie B van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist i.s.m Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl. Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via figi.nl of via 0900 – 9203

Meer informatie en/of reserveren