De serie Boek & Film start met de vertoning van de film ‘If Beale Street Could Talk’ Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. ‘If Beale Street Could Talk’ speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). ‘If Beale Street Could Talk’ schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint…

Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop in Grand Café Figi. Iedere bezoeker ontvangt een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

Dit is de eerste film van serie A van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Kaartverkoop: Figi Zeist.

Meer informatie en/of reserveren