AgendaLiteratuur & Lezing

ASZ lezing over De vroegste foto’s van Nederland

By 1 februari 2023 No Comments

Op donderdagmiddag 23 februari geeft Rob Wagenaar een lezing over ‘De vroegste foto’s van Nederland’. Rob werkte meer dan 35 jaar als huisarts aan het Wilhelminapark in Zeist. Hij verzamelt al heel lang de vroegste foto’s uit de 19e eeuw. Zijn specialisatie is de Nederlandse stads- en dorpsfotografie vanaf 1850. Uiteraard komt ook Oud-Zeist daar aan bod.

Tijdens de lezing hoor je over het prille begin van de verzameling, een zoldervondst! Het gaat ook over de geschiedenis van verdwenen locaties, de bijzondere omstandigheden van de vroegste stadsfotografen, de technieken en de curiositeiten. Af en toe is er een fotoquiz, uiteraard met als onderwerp ‘Oud-Zeist en omgeving’.

Tussendoor en na afloop is er de mogelijkheid om een aantal van die vroegste foto’s ter hand te nemen en met eigen ogen te bekijken. Je kunt ook foto’s van huis meenemen ter beoordeling, zeker als je denkt dat het hele oude foto’s zijn. Ze worden dan beoordeeld op ouderdom, locatie, echtheid en techniek. Kortom kom, er is veel te zien, te horen en te doen. Geniet van de historie.

Meer informatie en/of reserveren