Huiskamers en acts gezocht: je kunt je aanmelden voor amateurkunstfestival Gluren bij de Buren

Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren (GBDB), dat voor de 7e keer wordt georganiseerd in Zeist, zoekt huiskamers en acts voor de wintereditie op zondag 2 februari. Met het huiskamerfestival geven lokale podiumkunstenaars optredens op het vloerkleed, bij gastvrije bewoners thuis. Aanmelden kan tot en met zondag 8 december via www.glurenbijdeburen.nl.

GBDB wordt vanaf 2025 gesteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, waardoor het festival enkele mooie ontwikkelingen kan doormaken en meer zal terugdoen voor deelnemende acts. Zo zullen er, gekoppeld aan de huiskameroptredens, regionale workshopdagen georganiseerd worden (meer info volgt op de website) en gaat voortaan 50% van elke vrijwillige donatie naar de optredende podiumkunstenaars.

Podiumkunstenaars van alle soorten disciplines kunnen zich vanaf nu aanmelden, of je act nu draait om zingen, dansen, dichten, rocken, spitten, spelen of voordragen. Ook de aanmeldingen voor huiskamers zijn per direct geopend. Hosts verwelkomen bezoekers bij drie korte liveoptredens, gedurende één middag. Het formaat van de ruimte maakt niet uit, voor elke huiskamer is een passende act te vinden. In alle wijken van Zeist worden op zondag 2 februari huiskamers verwarmd met gemoedelijke koffiedampen en verkwikkende kunsten.

GBDB vindt aankomende editie plaats in 25 gemeenten en is een initiatief van Stichting de Bühne in samenwerking met het Kunstenhuis IDEA. In Zeist is de lokale coördinatie in handen van programmamakers Jannine Hazenberg en Paulien van der Klij. Paulien heeft GBDB in 2019 in Zeist geintroduceerd en heeft sindsdien de coördinatie op zich genomen. “Gluren bij de Buren brengt cultuur naar de woonwijken en geeft jaarlijks vele talenten de kans om meters te maken op het podium. Ik ben blij om betrokken te kunnen zijn bij deze waardevolle traditie.” zegt zij hierover.

Algemene informatie
Wat: Gluren bij de buren Zeist
Wanneer: Zondag 2 februari tussen 12:00 en 17:00
Waar: door heel Zeist

Meer informatie en aanmelden tot en met zondag 8 december via www.glurenbijdeburen.nl