zaterdag 2 november 2024 | 20:00 - 22:00

Mooie indringende voorstelling Gif

Torenlaan Theater Torenlaan 38 Zeist
Categorie
Theater
Meer info

Tien jaar na hun scheiding ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer. De reden voor hun samenkomst is een brief. Gif gaat over twee partners die elkaar wel willen vinden maar daartoe niet in staat zijn. Gaat het hen lukken?

Lot Vekemans won de Taalunie Toneelschrijfprijs 2010 met deze toneeltekst en sindsdien is het regelmatig en in 30 landen opgevoerd. Onlangs is ook de verfilming uitgekomen onder de titel Poison.

Reacties publiek:
“Mooie indringende voorstelling”
“Fantastisch zeg. Dat verdriet in haar ogen en jullie intense band… dank voor een indringende een bijzonder mooie avond”

De spelers ontvingen voor deze productie een subsidie van de Gemeente Zeist. Op 2 november 2024 begeleidt – voor wie dit wil – regisseur en humanistisch verzorger Rebekka Roozendaal na de pauze een nagesprek. Hier kwamen vorige keer mooie gesprekken uit voort.

Margreet Feenstra (1968), Meisner Academie, Improacademie, schrijver van “Zeg maar ja tegen theatersport en improvisatietheater”. Guus de Ruiter (1969) theatersportles bij o.a. het Kunstenhuis IDEA, improspeler. Samen speelden ze eerder Kwelling van Herman Heijermans. Voor 2025 staat de politieke satire Exit Poll op het programma.

Delen op