zaterdag 9 november 2024 - zondag 24 november 2024

50 jaar De Toets

Slot Zeist
Categorie
Cultuur
Expositie
Kunst
Meer info

Na een jaar vol activiteiten om dit jubileum te vieren, sluit schildervereniging De Toets in Slot Zeist stijlvol af met een overzichtstentoonstelling van werken van de leden. Deze tentoonstelling laat een doorsnee zien van het werk van zowel beginnende als semiprofessionele kunstenaars.

De Toets is een bloeiende vereniging met een centraal ‘open’ atelier in Zeist, waar ruim 100 leden naar believen kunnen schilderen, tekenen, aquarelleren of mono-printen.

Leden van De Toets werken zelfstandig, maar bieden elkaar ook feedback. Daarnaast zijn er sessies waar een gekwalificeerd kunstenaar de leden begeleidt en adviseert. Er worden workshops en thema-avonden georganiseerd rond aan kunst gerelateerde onderwerpen.  Alles in het teken van toenemende creativiteit, inspiratie en persoonlijk bekwamen.

Ter gelegenheid van het jubileum zijn er portretten gemaakt van 50 meer of minder bekende mensen uit Zeist. Te zien in onze Theaterzaal en in het gemeentehuis van Zeist.

Op de laatste dag van de expositie, wordt er een publieksprijs uitgeloofd. Alle bezoekers mogen t/m 23 november hun favoriete schilderij uitkiezen.
Onder de inzenders wordt een lidmaatschap van 6 maanden voor de Toets verloot.

 

Delen op