zaterdag 23 maart 2024 | 19:30 - 22:00

Socrateskoor zingt de Johannes Passion

Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24
Categorie
Klassiek
Muziek
Meer info

In het weekend voor Pasen voert het Socrateskoor de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach uit. Onder leiding van dirigent Sven Boogert geeft het koor op zaterdag 23 een avondconcert en op zondag 24 een middagconcert. In de grote zaal van de Stichtse Vrije School aan de Socrateslaan in Zeist.

Het Socrateskoor is een amateurkoor, samengesteld uit enthousiaste ouders en vrienden van de Stichtse Vrije School. Het koor staat al ruim dertig jaar onder de bezielende leiding van Sven Boogert die ook koor- en muziekdocent is aan de Stichtse Vrije School. Voor deze uitvoering van de Johannes-Passion BWV 245 van Johann Sebastian Bach wordt het koor begeleid door het professionele Weidler Ensemble en solisten.

De Johannes-Passion van Bach hoort net als zijn Matthaüs-Passion bij de Paastijd. In beide passieverhalen wordt het lijden en sterven van Christus muzikaal verteld. In de Matthaüs staat de menswording van Christus centraal, in het evangelie van Johannes wordt de nadruk gelegd op de goddelijke afkomst van Christus.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.socrateskoor.nl Volwassenen 20 euro en kinderen tot 14 jaar 12,50 euro inclusief een drankje in de pauze.

Delen op