Cultuur in Zeist is op zoek naar een stagiair(e) Media & Cultuur

Cultuur in Zeist is een gezamenlijk platform van de culturele sector van Zeist waarop het complete kunst- en cultuuraanbod wordt samengebracht met als doel om zichtbaarder te zijn voor het publiek, het draagvlak voor cultuur te vergroten en kennisdeling en netwerkvorming te stimuleren. Partners van het platform zijn de gemeente Zeist, KunstenHuis Idea, Slotstad RTV, Poppodium De Peppel, Theater Figi, Het Beauforthuis, Het Torenlaan Theater, Slot Zeist, Het Geheugen van Zeist en tal van amateurverenigingen.

Voor het beheren en het verder door ontwikkelen van het platform zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) programmamedewerker:

Stagiair(e) Media & Cultuur
voor de periode februari 2022 tot en met juni 2022
minimaal 24 uur per week

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) Media & Cultuur lever je met jouw voorliefde voor kunst en cultuur een belangrijke bijdrage aan de bekendheid van Cultuur in Zeist onder het publiek en de culturele sector. (Social-) media zijn daarbij je belangrijkste gereedschappen: je gaat je verdiepen in welke tool je het beste in kunt zetten om onze boodschap bij de juiste doelgroep op tafel te krijgen. Je werkt zelfstandig aan de realisatie van vernieuwende content en zichtbaarheidscampagnes maar vormt samen met de Cultuurmakelaar en de coördinator Cultuur een team zodat je kunt sparren als dat nodig is. Je krijgt een werkplek binnen KunstenHuis Idea.

Jouw werkzaamheden:

 • Meedenken en onderzoek doen naar de ontwikkelingskansen voor Cultuur in Zeist.
 • Ontwerpen en uitvoeren van zichtbaarheidscampagnes
 • Ondersteunen in productie bij culturele projecten waaronder: de Culturele Talkshow, Cultureel Café, Cultuur Meet-ups, cultuurredactie Slotstad RTV
 • Up-to-date houden en verzamelen van content voor het online platform
 • Onderhouden en monitoren van de social media kanalen Cultuur in Zeist
 • Als gastredacteur verslag doen van culturele activiteiten

Wie ben jij?

 • Je zit in het derde of vierde jaar van een HBO-studie of pas afgestudeerd op het gebied van media, kunst, cultuur of een aanverwante studie;
 • je bent beschikbaar voor 24-32 uur per week;
 • je hebt affiniteit met kunst en cultuur;
 • vaardigheid in schrijven, vormgeving en editing is een pré;
 • je bent proactief, communicatief vaardig, leergierig, flexibel en zelfstandig;
 • je bent beschikbaar vanaf februari 2022 tot en met juni 2022, maar een andere periode is ook bespreekbaar.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een fijne, veelzijdige stageplek met uitdagende activiteiten in de dynamische culturele sector van Zeist, met een losse en collegiale sfeer. Wij bieden jou een kijkje in de keuken bij verschillende organisaties waarbij je met veel en enthousiaste collega’s gaat werken. Je krijgt alle ruimte om je eigen initiatief te nemen en te tonen, een must voor jou als cultuurfanaat! Wij houden ervan om kennis te delen en waarderen jouw eigen inbreng en enthousiasme. Je krijgt een vergoeding van € 425,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Dus…
Wil je ervaren hoe het werkt achter de schermen van een cultureel netwerk en je verder ontwikkelen op het gebied van marketing en communicatie? Bruis je van de creatieve ideeën, neem je graag initiatief en ben je gewend je handen uit de mouwen te steken? Dan is dit de perfecte stageplaats voor jou!

Meer weten?
Voor meer informatie kun je kijken op http://uitinzeist.nl. Neem voor vragen contact op met Wing Yie Chung, wyiechung@kunstenhuisidea.nl.

Solliciteren
Ben je nu al enthousiast over deze stage? Wacht dan niet langer en solliciteer door je cv met motivatie te sturen info@cultuurinzeist.nl.Je kunt tot 13 februari 2022 reageren.

Download hier de vacature in pdf