Terugblik CultuurCafé 24 april

In de Klinker kwamen zo’n 80 belangstellenden, waaronder de burgemeester, bij elkaar om de Reizende Expositie ‘Ik zeg toch sorry’ te bezichtigen en in gesprek te gaan over ons gedeeld verleden. Er werd live verslag gedaan door Slotstad Rtv.

Joëll Wilson zorgde voor een muzikaal welkom. Raymi Sambo vertelde over zijn voorstelling ‘Ik zeg toch sorry’ en de doorwerking van het gedeelde verleden in de cultuursector. Urmie Plein speelde een zeer indrukwekkende monoloog uit de voorstelling ‘ik zeg toch sorry’. In kleine groepjes gingen we in gesprek aan dialoogtafels. Hoe werkt het trans-Atlantische slavernijverleden door in jouw leven in Zeist? Welke rol speelt kunst en cultuur hierin?

Na de dialoogtafels hebben we onder het genot van lekkere hapjes en drankjes nog verder gepraat. Wil je meer foto’s zien van het Cultuurcafé? Die vind je hier: op Instagram

Wil je meer informatie over de Reizende expositie en een leeslijst met boeken rond dit thema? Kijk dan op de website van KunstenHuis Idea

Het Cultuurcafé is onderdeel van het programma Gedeeld verleden Zeist , een samenwerking van afdeling Cultuur en Samenleving KunstenHuis Idea, afdeling Bibliotheek KunstenHuis Idea, Initiatiefgroep herdenking afschaffing trans-Atlantische slavenhandel Zeist, CultuurZeist, Slotstad Rtv en de Cultuurmakelaar Zeist.