Hoe kan Zeist een landingsplek worden voor (sociale) ondernemers, creatieven en broedplaatsen? Gemeente Zeist, Bibliotheek Idea en Kunstenhuis De Bilt-Zeist stappen samen in een ontwikkelingstraject van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. Onder de noemer ‘Anders werken aan stad, dorp en land’ gaan we hiervoor plannen maken.

Dit doen we natuurlijk niet alleen en achter een bureau. Nee, we trekken Zeist in en nodigen iedereen uit om mee te bouwen.

Omgevingswandeling

Het traject start met een omgevingswandeling op 16 januari. Om 13:00 starten we in Bibliotheek de Klinker met een presentatie van Floor Ziegler en Teun Gautier.  Jaap Schoufour zal ons meenemen in het wel en wee van broedplaatsen en vervolgens gaan we met tools van social design bureau Afdeling Buitengewone Zaken op expeditie door Zeist.

We vormen deze dag vier groepen:

  • Expeditie Utrechtseweg
  • Expeditie Vollenhove
  • Expeditie centrum
  • Expeditie Landgoed Zeist (Den Dolder/buitenplaatsen)

Tijdens de expedities gaan we op zoek naar thema’s en ontwikkelingen die spelen. Deze input wordt per groep vertaald naar een korte samenvatting die bij terugkomst in de Klinker gedeeld wordt met de rest andere expedities.

Pop-up stadslab

Op 7 en 8 februari vindt het vervolg van het traject plaats met een pop-up stadslab, op een nader te bepalen locatie. Hierbij wordt de input in verschillende creatieve sessies vertaald naar projectplannen.

Wandel je mee?

Wil je mee wandelen? Meld je dan aan via info@cultuurinzeist.nl.