Wat is er voor nodig om een community van stadmakers in Zeist te laten landen. Om nieuwe initiatiefnemers en initiatieven te genereren waarmee het cultureel-maatschappelijk en creatief-economisch speelveld in Zeist verduurzaamd en verrijkt kan worden?

Rondom deze vragen zijn verschillende organisaties en de gemeente Zeist in een ontwikkelingstraject van het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie gestapt. Als onderdeel van dit traject zal de inspiratiewinkel van Gea Boon aan het Emmaplein 206 in het centrum van Zeist op 7 en 8 februari omgetoverd worden tot pop-up Stadslab. Ben je nieuwsgierig wat dit experiment gaat opleveren of heb je zelf ideeën over de creatieve toekomst van Zeist? We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen en mee te experimenteren!

In het stadslab zullen verschillende ontwerpsessies georganiseerd worden waarbij thema’s en ontwikkelingen die tijdens de omgevingswandeling van 16 januari zijn opgehaald vertaald worden naar concrete plannen.

Zeistenaren worden gevraagd mee te denken rondom een 3-tal peilers

  1. De Community: Hoe ziet de initiatiefnemer van de toekomst eruit? Over welke kennis en vaardigheden dient deze initiatiefnemer te beschikken? Hoe kunnen we bouwen aan een gemeenschap van stadmakers? Waar bestaat deze community uit? Hoe kunnen zij zichzelf organiseren. Waar gaan ze zich op richten en met welke thema’s gaan ze aan de slag?
  2. Het Stadslab: Een fysieke locatie waar vanuit de beweging haar activiteiten organiseert is onmisbaar, maar hoe ziet het perfecte stadslab voor Zeist er uit? Wie gaat er gebruik van maken? Hoe kunnen we zo’n plek realiseren?
  3. Het Stadmakersfestival: Een festival waar alle initiatieven in Zeist aan meewerken. Waarbij samen in een festival-setting gebouwd wordt aan de creatieve toekomst van Zeist.

Het Programma

  • 7 februari 10:00 uur – 13:00 uur ontwerpsessie: Het Stadslab
  • 7 februari 16:00 uur – 18:00 uur cultureel cafe + netwerkborrel (locatie leescafe de Klinker)
  • 8 februari 11:00 uur – 14:00 uur ontwerpsessie: Het Stadsmakersfestival

Naast de ontwerpsessies en het cultureel café is er ook een doorlopend programma. Met tools van social design bureau Afdeling Buitengewone Zaken en ZieglierGautier worden actuele thema’s verzameld en kunnen mensen tussen 10:00 uur en 15:00 uur meebouwen aan het experiment.

Uitnodiging Pop-up stadslab Zeist 7 + 8 februari_ Het experiment

Aanmelden

Wil je deelnemen? Aanmelden voor de ontwerpsessies kan door te mailen naar ​info@cultuurinzeist.nl