Het waren roerige tijden voor Theatergroep Demasqué. De afgelopen jaren overleden de oprichters Jan van Sas en Ronald de Bruijn. Maar ze gingen door onder Jans motto: ‘Alles komt goed, zo niet, dan toch’. En toen lag de hele wereld plat door Covid 19. En ook toen gingen ze door. Onder de noemer ‘Gelukkig is er altijd nog theater’ bracht Demasqué een gevarieerd online programma met workshops en cursussen. En er werd gespeeld! Keerpunt was een intiem online theaterfestival dat de bezoekers thuis vanaf de bank konden volgen. En eind 2021 waren ze terug in het theater met Klapstuk! En nu kan iedereen weer meespelen, meekijken en meelezen!

Demasqué vooruit!
Bart Brouwers, de nieuwe voorzitter van Theatergroep Demasqué vertelt enthousiast: “Met een nieuw bestuur, vol bekende gezichten en nieuwe aanwinsten, staan we sterker dan ooit. We maken hoogwaardige, waarachtige theaterproducties vol vuur. We leggen de lat hoog, maar iedereen is welkom. Het mag schuren vanuit onze gedeelde passie voor theater en het streven naar het beste eindproduct! We zijn onszelf opnieuw aan het uitvinden en ondervinden wat publiek en spelers willen. En iedereen kan meedoen. Heb je ideeën en wil je bijdragen? Meld je vooral. Maar we gaan vooral spelen!.”

Spelers gezocht voor Lucifer/Morgenster!
“Eind dit jaar is het publiek weer welkom in het theater voor een avondvullende productie van Theatergroep Demasqué. Regisseur Maaike van der Meer bewerkte de klassieker Lucifer van Joost van den Vondel tot een lichtvoetige tragedie. En we zoeken spelers in alle soorten en maten. A.s. zaterdag is de eerste auditie, en op zaterdag 28 mei volgt een herkansing om de laatste rollen te verdelen. Meld je aan op www.demasque.nl”

Demasqué Leest: Zonder bagage. Zondag 22 mei 20.00
“We blijven zoeken naar mooie stukken om ons publiek te verrassen. Na onze online Demasqué Leest-sessies gaan we nu lezen in het theater! Een stuk lezen met live publiek. Op zondag 22 mei om 20.00 lezen we in Theater De Egeling, Egelinglaan 2b, Zeist het stuk Zonder bagage van Jean Anouilh. Een groep acteurs leest het stuk onder leiding van regisseurs Caroline Leferink en Henk Schmidt. Een kaartje bestel je op www.demasque.nl“

Masterclass Verhalend theater van Peter Drost. Zaterdag 11 juni 20.00
“Ook onze spelers blijven zich ontwikkelen. Zo organiseren we op zaterdag 11 juni om 20.00 een masterclass van een professionele acteur. Peter Drost, bekend van theater, radio, tv en film, gaat onder toeziend oog van het publiek werken aan verhalend theater. Een vorm van spelen, waarin het “eigen verhaal” als basis dient om tot waarachtig spel te komen.

Onze spelers kunnen niet zonder publiek. Dus als je wilt komen kijken, bestel een kaartje in onze online ticketshop. Liever meespelen met deze masterclass? Er zijn nog een paar plekken. Aanmelden of kaarten kopen kan op www.demasque.nl

Rampjaar 1672 – Zaterdag 8 oktober
Bart sluit af met een laatste aanbeveling: “Het hele jaar is er in Zeist aandacht voor het rampjaar van 350 jaar geleden en wij werken ook graag mee. We zijn op zaterdag 8 oktober te zien tijdens de cultuurhistorische belevingsroute langs Rampjaarlocaties. We zien je graag daar of in het theater! Want: gelukkig er altijd nog theater!”