We lezen en schrijven poëzie, niet omdat het schattig is. We lezen en schrijven poëzie omdat we leden zijn van de menselijke soort. De mens is vol met passie. Medicijnen, rechten, zakendoen en techniek zijn nobele bezigheden en nodig om het leven in stand te houden. Maar poëzie, schoonheid, romantiek, liefde, dat zijn de dingen waar we voor in leven blijven.  – Robin Williams

Mijn naam is Youri Bakker. Als gastredacteur zal ik tot en met medio januari voor Cultuur in Zeist over cultuur en de kunsten gaan schrijven. Dat doe ik omdat ik journalistiek studeer en omdat ik daar geïnteresseerd in ben. Al sinds jongs af aan teken ik, dat is overgegaan in dichtkunst, schrijven en lezen. Als iets mij raakt wil ik dat delen. Ik wil laten zien wat er in Zeist gebeurt, inspireren en enthousiasmeren. Door artikelen, interviews, aankondigingen en door andere vormen van tekst te schrijven.

In samenwerking met Cultuur in Zeist ga ik schrijven over de cultuur in Zeist. Op cultuurinzeist.nl en Facebook zullen mijn artikelen komen te staan. Dat zijn aanvullende stukken die je niet in andere media kan lezen. Die gaan wij zelf produceren.

Ik zal de eerste student journalistiek zijn die kunst gaat promoten in Zeist voor Cultuur in Zeist. Hopelijk kan ik mensen bereiken en vertellen wat Zeist een mooie gemeente maakt. Zeist is een gemeente waar je kan zien, denken, voelen en doen.

Youri Bakker