Muziek om bij weg te dromen: de muzikale rustpilaar in drukke en gehaaste tijden

De rustgevende en toegankelijke melodieën van pianisten als Ludivico Einaudi en de Nederlander Joep Beving zijn momenteel razend populair op streamingdienst Spotify en de meest beluisterde ‘klassieke muzikanten’ ter wereld. Poppodium De Peppel is daarom een samenwerking aangegaan met platenmaatschappij Warner Music (platform Maestro Music) om een aantal grote (inter)nationale artiesten in dit genre naar Zeist te halen. Dit is uitgemond in ‘Maestro Live’: een serie van 5 concerten die plaatsvinden in de prachtige witte kerkzaal van de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist, inmiddels een vaste thuisbasis voor inspirerende, meer klassiek georiënteerde muziek.

Eerste concert: 3 oktober RIOPY

Het eerste concert in deze reeks is van de in Londen wonende Franse pianist RIOPY en vindt plaats op donderdag 3 oktober. Deze componist-pianist heeft zijn sporen verdiend met zijn unieke ritmische en rustgevende pianospel. Door de pianofirma Steinway & Sons is RIOPY uitgeroepen tot Young Steinway Artist vanwege zijn atmosferische en filmische composities. Zijn muziek is dan ook te horen op tv, in documentaires, films en reclames.

Concertreeks Maestro Live

Met geruststellende, warme gelijkmatigheid vormen de pianoklanken van het genre van deze concertserie vaak melancholieke melodieën. Deze muziek werkt als een muzikale rustpilaar in de drukke en hectische samenleving en krijgt vaak het etiket ‘neoklassiek’ opgeplakt. Het wordt ook wel eigentijdse Erik Satie muziek genoemd.

In de loop van het najaar zijn in deze reeks nog concerten van:

Het zijn stuk voor stuk concerten die de tijd vertragen en waarbij de Zeister luisteraar kan wegdromen in de rustige en verstilde klanken; stap even uit je drukke leven en geniet!

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op www.peppel-zeist.nl.