zondag 21 april 2024 | 15:00 - 17:00

Hemels Concert Kamerorkest Trajectum

De Woudkapel, Beethovenlaan 21, Bilthoven
Categorie
Muziek
Meer info

Op 21 april om 15.00 geeft kamerorkest Trajectum een bijzonder voorjaarsconcert in de Woudkapel, Beethovenlaan 21 in Bilthoven: Hemel & Aarde

Het Utrechts kamerorkest Trajectum geeft op zondagmiddag 21 april een bijzonder concert: Hemel & Aarde. De titel verwijst allereerst naar de compositie Cosmic Cliffs van de jonge Nederlandse componist Bram Kortekaas. Voor dit stuk liet hij zich inspireren door de kraamkamer van nieuwe sterren en het landschap van lichtgolven daaromheen.

Naast dit ‘hemelse’ stuk staat het aardse Concierto de Aranjuez  voor gitaar en orkest van Joaqín Rodrigo  op de lessenaar. Een contrastrijke compositie waarin zowel vrolijkheid als droefenis wordt verbeeld.  Solist is Lóránt Illyés.

Het concert wordt afgesloten met symfonie nummer 8 Die Unvollendete van Franz Schubert. Het is onduidelijk waarom het stuk voltooid is. Duidelijk is wel dat de twee delen samen een evenwichtig geheel vormen. In die zin is het stuk wel degelijk ‘af’.

Kaartjes: aan de zaal (alleen pinnen) of via www.kamerorkesttrajectum.nl (16,-) / Kinderen onder de 12 jaar gratis, tussen 12-18 (8,-)

 

Delen op