24 april Cultuurcafé – ontmoeten, inspireren, uitwisselen, netwerken.

De Klinker, Zeist
19.00-22.00 uur
(19.00 uur inloop, 19.30 uur aanvang)

Op woensdagavond 24 april is er een Cultuurcafé in De Klinker in Zeist. Het thema van het Cultuurcafé op 24 april is het Slavernijverleden van Zeist.

Aanleiding is de reizende expo over de afschaffing van de trans-Atlantische slavenhandel in de bibliotheek in Zeist. Op 24 april wordt de expositie en het gesprek geopend door burgemeester Joyce Langenacker. Daarna is er een bijdrage van Raymi Sambo en Urmie Plein (acteurs van ‘Ik zeg toch Sorry’) en zijn er verschillende gesprekstafels om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema in het bijzonder. Aansluitend en afsluitend is er een cultuurcafé om het gesprek breder te trekken. Wat betekent deze gedeelde geschiedenis voor ons culturele leven in Zeist nu?

Aanmelden/meer informatie via info@cultuurzeist.nl
Ook zonder aanmelden van harte welkom. Deelname is gratis.

Over de Reizende Expositie ‘Ik zeg toch sorry’

De expositie is ontwikkeld bij de voorstelling “Ik zeg toch sorry”, een theaterproductie van Raymi Sambo Maakt en theatergroep Aluin die met deze voorstelling in 2022 toerden, voorafgaand aan de excuses voor het Nederlandse slavernijverleden van Koning Willem Alexander op 1 juli 2023 en in de periode daarna.

De expositie laat achtergrondinformatie over de gedeelde Nederlandse geschiedenis zien. Gemeente de Bilt heeft in 2023 de rechten voor deze expositie aangekocht om zo dit verhaal blijvend te kunnen tonen.

De expositie is van 24 april t/m 19 mei te zien in Zeist en zal daarna verder reizen naar de bibliotheek in Soest (21 mei tot 9 juni) en Bilthoven (11 tot 29 juni). Bij de expositie is een gecureerde leestafel met een selectie aan boeken rond dit thema en een uitgebreide leestafel.

Meer informatie: KunstenHuis Idea

Met dank aan:

Dit programma is een samenwerking van afdeling Cultuur en Samenleving KunstenHuis Idea, afdeling Bibliotheek KunstenHuis Idea, Initiatiefgroep herdenking afschaffing trans-Atlantische slavenhandel Zeist, CultuurZeist, Slotstad Rtv en de Cultuurmakelaar Zeist.