Jasper Krabbé in Slot Zeist

Tot en met 10 april 2023 vindt in Slot Zeist een nieuwe expositie plaats van Jasper Krabbé, onder de titel ‘Super Saturation’. Deze benaming is terug te voeren op de ‘verzadigde’ kleuren die de kunstenaar recent is gaan gebruiken, in tegenstelling tot zijn meer ‘bestorven’ kleurtoepassingen van weleer.

Tegelijkertijd wil ‘Super Saturation’ duiden op de verzadiging aan beelden die via sociale media, nieuws en internet op ons afkomen. Hieruit distilleert Krabbé zijn schilderijen zorgvuldig. Hij omschrijft het zo: “De veelheid, snelheid en gelijktijdigheid waarmee gebeurtenissen nu zichtbaar worden zijn ongeëvenaard en geven een nieuwe energie en vrijheid”.

In de expositie krijgen vrienden en kennissen een plek, maar ook onbekenden die de kunstenaar bijzonder raken. Zoals pro skater Clyde Semmoh, een jeugdvriend van Krabbé die twee jaar geleden overleed, of een dakloze man op Venice Beach in Los Angeles. De Amerikaanse Honey Dijon, black trans woman dj en activiste of Dr. Rat, de eerste graffiti schrijver van Amsterdam. Volgens de kunstenaar hedendaagse helden, om hun moed en om het eigen pad dat ze kozen.

Jasper Krabbé (Amsterdam,1970) begon op straat als graffitischrijver JAZ in Amsterdam en groeide uit tot een bekend en veelzijdig beeldend kunstenaar die regelmatig exposeert in binnen- en buitenland. Krabbé studeerde in 1992 cum laude af in schilderen en grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan The Cooper Union in New York. Zijn werk reflecteert herinneringen aan verre reizen, maar ook aan gebeurtenissen en individuen in uiteenlopende stijlen en technieken.

Bij de expositie zal de korte film Jasper Krabbé ‘Premonition’ worden vertoond en verschijnt een tentoonstellingscatalogus gemaakt door uitgeverij WBooks. Voor informatie over toegang en prijzen: Exposities Slot Zeist Tijdens de expositie is de Orangerie geopend voor een drankje of een lekkere lunch.

Website Jasper Krabbé: www.jasperkrabbe.com