Beeldenroute Zeist 2022-2024, het nieuwe Beeldenroute boekje is uit!

Hopelijk bent u van plan om de beeldenroute in Zeist te gaan bekijken. Voor de vijfde maal op rij kunt u in Zeist genieten van een unieke openluchtexpositie. De Beeldenroute rondom het Slot is uitgegroeid tot een beeldententoonstelling van internationale allure. Ook dit jaar is het weer gelukt om een bijzondere collectie samen te stellen met mooie, indrukwekkende, kleurrijke, grappige en imposante beelden.

Dit boekje neemt u mee in de wereld van de kunstenaar. Wat heeft de kunstenaar met het beeld bedoeld? En waar haalt de kunstenaar zijn inspiratie vandaan? In dit boekje vindt u de antwoorden op die vragen en nog veel meer.

Ik ben trots op deze beeldenroute en extra trots dat het dit jaar is gelukt om het werk van twee jonge Zeister kunstenaars aan de route toe te voegen, namelijk dat van Cecilia Rebergen en Jonas Wijtenburg.

Er zijn veel kunstenaars actief in Zeist. Wij zijn daar als gemeente heel blij mee en vinden het ook belangrijk dat er een goed makersklimaat is. De makers spelen volgens ons een essentiële rol in het culturele veld, zij zorgen immers voor de aanwas, nieuwe ideeën, bereiken nieuw publiek en ze zijn innovatief.

Veel dank aan de kunstenaars die hun werk aan ons in bruikleen hebben gegeven. Zij zorgen ervoor dat iedereen in Zeist kunst kan ervaren en ervan kan genieten.

Ik wens u allen een mooie en inspirerende wandeling toe.

Laura Hoogstraten Wethouder Kunst & Cultuur

Download het Beeldenroute boekje Zeist 2022 – 2024: