Met Evocaciones brengt het Orquesta de Cámara de Salamanca een concertprogramma dat beelden oproept van verschillende Spaanse landschappen: van de ontoegankelijke binnenlanden tot de mediterrane kustgebieden, van imposante steden in Andalusië tot de spiegelingen van de Middellandse Zee in Catalonië en Valencia.

Evocación betekent letterlijk herinnering, maar het is méér dan dat: het is het oproepen van beelden uit het verleden. In dit geval beelden van een gedroomd Spanje van rond 1900 waar de componisten Enrique Granados en Isaac Albéniz zich lieten inspireren door hun omgeving. Een aantal van hun bekendste werken worden ten gehore gebracht in prachtige arrangementen voor kamerorkest. Daarnaast speelt het orkest een aantal minder bekende werken, maar zeker niet minder boeiend, van tijdgenoten.

De essentie van de Spaanse muziek met haar passie en ritmiek komt in deze prachtige werken tot leven. Momenten van hartstocht en verstilling wisselen elkaar af. Elementen uit de Spaanse volksmuziek, de flamenco en invloeden uit het impressionisme vloeien samen in deze werken die tot de verbeeldingskracht zullen spreken.

Meer informatie en/of reserveren