Maarten Koningsberger, Nico van der Linden en Leon Mennen

American Songbook: Frank Sinatra, Peggy Lee, Nat ‘King’ Cole, Chet Baker, Elle Fitzgerald en meer

Vanavond is het Beauforthuis een cosy jazzclub met Maarten Koningsberger als zanger/entertainer, Nico van der Linden (winnaar Musical Awards 2017 in de categorie ‘Beste muziek/arrangementen’) op keyboards en Leon Mennen op (bas)gitaar.

Stel je voor: kleine ronde tafeltjes met een schemerlampje en een asbak(!), schemerig licht, een volgspot en heel direct contact met de artiest. Samen met pianist Nico van der Linden en gitarist Leon Mennen zingt Koningsberger songs uit het American Songbook afgewisseld met anekdotes…. Bekende en onbekende hits uit deze fonkelende jazz traditie, die we kennen door de stemmen van Frank Sinatra, Peggy Lee, Nancy Wilson, Nat ‘King’ Cole, Lena Horne, Chet Baker, Ella Fitzgerald en talloze anderen.

Het is het “bekende liedje”: wild verlangen, vlinders in je buik, de toppen en de dalen, de extase en de angst te verliezen. Liefde kan niet genoeg bezongen worden.

Vanavond komt het allemaal voorbij. De voorstelling brengt het publiek mee terug naar het midden van de vorige eeuw met songs als Mad about the boy, He’s a tramp, You’d be so nice, Guess who I saw today en What’s new?

Maarten Koningsberger – zang; Nico van der Linden – muzikale leiding, keyboards, arrangementen; Leon Mennen – gitaar en basgitaar

 

Meer informatie en/of reserveren