dinsdag 7 november 2023 - zondag 28 januari 2024

Zeister zilver voor drie vorstinnen – Slot Zeist

Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
Categorie
Cultuur
Expositie
Meer info

Passend bij fonkelend licht in donkere winterdagen is de tentoonstelling Zeister zilver voor drie vorstinnen die Stichting De ZilverKamer Zeist van 7 november 2023 tot 29 januari 2024 realiseert in Slot Zeist.

Fraai zilverwerk, vervaardigd in Zeist, is dit jaar ‘jubilerend’ verbonden aan drie koninklijke gebeurtenissen: de inauguratie van koningin Wilhelmina in 1898, die van koningin Juliana in 1948 en de abdicatie van koningin Beatrix in 2013.

De betrokkenheid van de drie vorstinnen met de Zeister zilverindustrie, de bezoeken die zij hier brachten en de objecten die in hun opdracht of als geschenk werden gemaakt, worden getoond in prachtige zilveren gebruiks- en siervoorwerpen en omlijst met oude foto’s en een film over de plaatselijke zilverproductie.

Gelijktijdig verzorgt het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven een deel-tentoonstelling¬†in het nabijgelegen Museum Het Hernhutter Huis, onder de titel ‘Het Geheim van de Oranjebeker’.

Tijdens de duur van de expositie worden er extra activiteiten georganiseerd. Denk aan een zilverwandeling, een lezing over de zilverindustrie en een mogelijkheid om de waarde te bepalen van uw zilver. Klik hier om te boeken.

Delen op