zaterdag 16 september 2023 - zondag 24 september 2023

Nieuwe Keramiek in Galerie Gehoorzaal Den Dolder

Galerie de Gehoorzaal, Vijverhof, 3734 DA Den Dolder
Categorie
Cultuur
Expositie
Kunst
Uitnodiging
Meer info

Keramist Harry Theuns exposeert zijn werk in de grote zaal op 16,17 en 23, 24 september. Te zien zijn “Piece of Cake”, “Oppotten”, stillevens, Chawans en sculpturen.

“Door het werken met klei kan ik mij heerlijk ontspannen. Ik voel me aangetrokken door het met mijn handen vormen van driedimensionale objecten. Graag daag ik mijzelf uit om aan de grenzen van het materiaal en van mijn eigen kunnen te werken. Daarbij zijn herhaling, stapelingen en contrast terugkerende elementen. Daarbij vind ik de vorm belangrijker dan de huidafwerking, maar kleur en oppervlaktestructuur doen de vorm beter uitkomen. Uitgebreid experimenteren met glazuursamenstellingen die de werkstukken kunnen completeren horen daarbij.”

Getoond worden stapelingen van dansende klei: “Piece of Cake”, stapelingen van versneden vaasjes: “Oppotten”, Morandi-achtige stillevens in grijstinten en diverse kleurige glazuren, Chawans (kommen t.b.v. de Japanse theeceremonie) en sculpturen. Bijna alle glazuren zijn zelf ontwikkeld. Beide weekenden zal de kunstenaar in de Gehoorzaal in Den Dolder aanwezig zijn.

Delen op