donderdag 18 april 2024 | 20:15 - 22:15

Lenteconcert Zeister Muziekdagen

grote kerkzaal Evangelische Broedergemeente Zeist
Categorie
Klassiek
Muziek
Meer info

Onder aanvoering van altviolist Avri Levitan, tevens directeur en medeoprichter van Musethica, speelt het Viride kwartet werken van Beethoven, Mendelssohn en Oscar van Hemel.

U heeft het ensemble al een aantal keren zien optreden bij de Zeister Muziekdagen: het bij ons (en in de rest van Nederland) zeer geliefde Viride Kwartet! Onder aanvoering van altviolist Avri Levitan, tevens directeur en medeoprichter van Musethica, speelt het kwartet in dit Lente concert werken van Beethoven, Mendelssohn en Oscar van Hemel. Vorige zomer nam het Viride Kwartet afscheid als Quartet-in-Residence, maar gelukkig keert het op 18 april weer terug. Het kwartet treedt graag op tijdens de Musethica-week in besloten kring, maar draait zijn hand ook niet om voor een gezamenlijk concert met het wereldberoemde Jerusalem Quartet. En dan wint eerste violiste Salomé Bonnema ook nog eens de Oskar Back-prijs van het Nederlands Vioolconcours. We willen maar zeggen: mis het Lenteconcert niet!

Dit concert vormt de afsluiting van de Musethica-week in Zeist en is ook de opmaat naar het Zomerfestival van de Zeister Muziekdagen in augustus.

Delen op