dinsdag 18 juni 2024 | 14:00 - 16:30

Hoe houd je als oudere je botten sterk en heel?

Torenlaan Theater, Torenlaan 38 in Zeist
Categorie
Uitnodiging
Meer info

Informatieve middag over botontkalking in combinatie met informatie over valpreventie. Deelname is gratis. Aanmelden via: www.seniorenzeist.nl

Op initiatief van de Nederlandse Osteoporose Vereniging organiseert Algemene Seniorenvereniging Zeist een informatieve middag over botontkalking en valpreventie.

Botontkalking (osteoporose) en valpreventie zijn geen sexy onderwerpen, maar voor ouderen van groot belang. Want wist u dat elke 4 minuten een 65-plusser na een val op de spoedeisende hulp belandt met veelal een breuk door botontkalking als gevolg. Gelukkig kun je er wat aan doen.

Tijdens deze middag, die deels interactief is, komen de volgende sprekers aan het woord. Marjan Rossen, ambassadeur Nederlandse Osteoporose Vereniging. Brenda Ott, huisarts met specialisatie ouderenzorg vertelt over het ontstaan, voorkomen en de behandeling van botontkalking, Jeroen Morssink, fysiotherapeut, laat zien wat een cursus Valpreventie inhoudt. Uiteraard is er gelegenheid om vragen stellen aan de sprekers.

Achtergrondinformatie kunt u vinden op de websites: https://osteoporosevereniging.nl en https://www.veiligheid.nl

Delen op