vrijdag 24 november 2023 | 20:15 - 22:30

Herfstconcert met het Neuma Quartet & Avri Levitan

Grote Kerkzaal Evangelische Broedergemeente
Categorie
Klassiek
Meer info

We kijken uit naar het Herfstconcert van de Zeister Muziekdagen op vrijdag 24 november. In dit concert maakt het jonge, Poolse Neuma Quartet zijn officiële debuut bij de Zeister Muziekdagen.

Het Poolse Neuma Quartet was tijdens het Zomerfestival een van de zes deelnemende ensembles aan de masterclasses. Vanwege de veelbelovende prestaties van het kwartet selecteerde artistiek leider van de Zeister Muziekdagen Alexander Pavlovsky het Neuma Quartet voor het komende Herfstconcert, waarmee het op 24 november officieel zijn debuut maakt bij de Zeister Muziekdagen.

Het Neuma Quartet bestaat uit de violisten Sławomira Wilga en Mickał Nowak, altvioliste Nela Zaforemska en celliste Agata Nowak. Onlangs was het kwartet prijswinnaar tijdens de Karol Szymanowski International Music Competition 2023 in Polen.Altviolist Avri Levitan, directeur van Musethica en inmiddels een goede bekende bij de Zeister Muziekdagen, zal voorafgaand aan het Herfstconcert een week lang samenwerken met het Neuma Quartet. Tijdens deze Musethica-week vinden er besloten concerten plaats in instellingen voor luisteraars die doorgaans niet of nauwelijks in de gelegenheid zijn concerten te bezoeken.

Delen op