woensdag 21 augustus 2024 | 14:30 - 15:30

Zeister Muziekdagen | Frank Groothof: Peer Gynt

Slottuintheater
Categorie
Muziek
Theater
Meer info

Frank Groothof vertelt, zingt en danst het verhaal van Peer Gynt. Hij bewerkte de tekst van Henrik Ibsen tot een spannend verhaal. De prachtige muziek van Edvard Grieg heeft hij bijna volledig in tact gelaten. 

Peer Gynt is een vrijbuiter, die zich gevangen voelt in zijn dorp. Hij wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven, dansen en vrolijk zijn! Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een meisje, Solvejg, en vraagt haar ten dans. Maar zij mag van haar vader niet met Peer dansen en Peer zet het op een drinken. Stomdronken schaakt hij dan maar de bruid. Eenmaal in de bergen stuurt hij de bruid weer terug omdat hij Solvejg niet kan vergeten. In zijn dorp kan hij zich voorlopig niet meer vertonen, dus hij zwerft een tijdje in de bergen en maakt daar vele avonturen mee. Na vele omzwervingen keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solvejg hem zijn vergeten of niet?

Frank Groothof, bekend van Sesamstraat en Het Klokhuis maakt al meer dan dertig jaar muziektheater. Hij is niet alleen acteur, maar ook een geschoold zanger en een warm pleitbezorger van theater voor kinderen.

Deze familievoorstelling wordt aangeboden door de Zeister Muziekdagen.

Delen op