zondag 28 april 2024 - zondag 16 juni 2024

Expositie Dreams & Conflicts 28 april t/m 16 juni

Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
Categorie
Cultuur
Expositie
Meer info

Museum MORE en Ed Wubbe van Scapino Ballet Rotterdam tonen in de expositie Dreams & Conflicts hun keuze uit bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars. De kunstwerken zijn inzendingen voor de Special Award, een stimuleringsprogramma voor kunstenaars met een beperking.

 De expositie in Slot Zeist toont de eigenzinnige beeldtaal van 40 geselecteerde werken: fantasievolle voorstellingen, gemaakt met oog voor detail en compositie, in fijne tekening, met creatieve materiaalcombinaties, persoonlijke verhalen en achtergronden.

De kracht van creatie wordt weerspiegeld in de hoop en de dromen van de kunstenaar. Als we inzoomen op de kunstwerken, wordt duidelijk dat de wereld van de kunst niet bestaat uit louter dromen. De verbeelding toont letterlijke of voelbare conflicten.

Special Award
De Special Award is een stimuleringsproject en nationale beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een beperking. De Special Award is een initiatief van Special Arts, een landelijke stichting die de kunst- en cultuurparticipatie voor deze kunstenaars bevordert.

Er zullen gedurende de expositie verschillende nevenactiviteiten georganiseerd worden. Raadpleeg de website.

Delen op